Samstag, 9. Februar 2013

Salat




طماطم – خيار – فلفل أخضر – بصل ( أخضر + عادى ) – جزر مبشور – خس – كسبرة خضراء (المحشى) – بقدونس وشبت- فصين ثوم. * ملح  + فلفل  +  كمون  + زيت  +  خل  +  ليمون . * تقطيع كل شئ لأجزاء صغيرة .

Leber



المكونات :
-نصف كيلو كبده تقطع قطع صغيرة ولا يتم غسلها
-تتبل بالتوابل + خل + ليمون وتترك لمدة نصف ساعة
فى وقت تركها يتم تجهيز التالى على قطه صغيرة :  2 فلفل أخضر – 2 بصل – 2 طماطم ثم يعصر عليهم ليمون.
..........................
تدهن حلة بالزيت ثم يوضع الكبده المتبلة بالتوابل على النار لمدة 8 دقائق وبعد ذلك نضع عليها الاخر من الخضروات مع التقليب. 

huenchen mit zabadi





فراخ نية أو مسلوقة + بصل مبشور( 5 بصلات ) + ثوم مطحون + علبة زبادى للفرد الواحد + صلصه +  ملح + فلفل + كمون + 
كسبرة + زيت + ليمون.
يخلط البصل المبشور مع الزبادى ثم نحضر ملعقتين صلصة ونخففهم بقليل من الماء ثم نضعهم على البصل والزبادى ثم نضيف ملح ثم فلفل ثم كمون ثم نعصر نصف ليمونه على كل المكونات ثم نضع القليل من الزيت .
ثم نحضر صينيه وندهنها بقليل من الزيت ثم ندهن الفراخ ونضع أسفل الفرخة ملعقتين من المكونات وندهن المناب من الأعلى جيدا ، ويحبذا لو وضعت معلقة سمنه فى الصينية .
يتم عمل الصينية بالليل ثم توضع بالثلاجه لليوم الثانى لكى تكون التتبيلة جيده  .
فى اليوم الثانى عند وضع الصينية فى الفرن نشعل النار من أعلى ومن أسفل .
ملحوظـــــه :برطمان الصلصه بعد أخذ بعض المعالق منه وقبل تركه فى الثلاجه فحتى لايتعفن نضع القليل من الزيت على سطح الصلصة 

gehakte Fleisch(Kofta)




المكونات :
-نصف كيلو لحمة مفرومة ( يفضل بلدى )
-عدد 2 بصلة فى الخلاط أو تبشر
-فلفل أخضر قطع صغيرة
-عدد 2 طماطم فى الخلاط
-عدد 2 ليمون
-توابل
-خضروات ( بقدونس – شبت – كسبرة  الخخخ )
........................................
تضرب كل المكونات السابقة فى الخلاط أو تطحن باليد وتترك نصف ساعة أو تيبت فى الثلاجة
يتم تحضير صينية مدهونة بالزيت والسمنة ثم تلف اللحمة بالليد على هيئة صوابع كبيرة ومع مراعاة لصقها كلها ببعضها.
تترك على النار حتى تسرد أو تصفى كل الماء الموجود بها وعند تحمير جنب تقلب على الجانب الأخر
..........................
لو تبقى جزء من اللحمة ممكن يتم عمله حوواشى  

Fisch




معلقة سمنه فى الصينية  + تتبيلة مكونه من ( كمون + فلفل + بصل  + ثوم ) .
قطع بطاطس + قطع طماطم  + قطع بصل .
قطع فلفل أخضر + جزر مبشور + بقدونس مقطوع + كمون .
ملح + كسبرة مبشورة  + ليمون مقطع قطع صغيرة + بعض من الزيت  .
نضع السمك المتبل على الوش .
** تقريبا بعد عشر  دقائق نقوم بقلب السمك ونغطى الصينية وبعده بعشر دقائق نضعها فى الفرن .

Keck






المقادير :

4 أكواب دقيق
4 بيض
سكر ( كوب سكر لكل 2 كوب دقيق )
بيكج بودر – فانيليا
معلقتين سمنة + زيت مايعادل كوب الا ربع
لبن أو عصير برتقال أو زجاجة فانتا
..................................................................
التحضير :
-  يضرب فى الخلاط كل من : السمن والزيت + بيض + سكر + فانيليا
-  ثم يوضع ماضرب فى الخلاط فى طبق بلاستيك ، ونضع عليه  2  كوب دقيق وقبل خلطه نضيف عليه البيكنج بودر ثم يخلط جيدا باليد ثم نضع باقى الدقيق ، نضيف اللبن او العصير لجعل العجينة طرية ،ثم يخلط جيدا حتى تصبح العجينة طرية
-  يوضع فى الصينية حتة سمنة ترج فى جميع جوانبها ثم ييسكب كل ماسبق فى الصينية
-  نار هادئة من تحت ومن فوق مف فتح جزء بسيط من الفرن للنظر للصينية ، مع مراعاة عدم غلق الفرن نهائيا والفتح مباشرة.