Samstag, 9. Februar 2013

gehakte Fleisch(Kofta)




المكونات :
-نصف كيلو لحمة مفرومة ( يفضل بلدى )
-عدد 2 بصلة فى الخلاط أو تبشر
-فلفل أخضر قطع صغيرة
-عدد 2 طماطم فى الخلاط
-عدد 2 ليمون
-توابل
-خضروات ( بقدونس – شبت – كسبرة  الخخخ )
........................................
تضرب كل المكونات السابقة فى الخلاط أو تطحن باليد وتترك نصف ساعة أو تيبت فى الثلاجة
يتم تحضير صينية مدهونة بالزيت والسمنة ثم تلف اللحمة بالليد على هيئة صوابع كبيرة ومع مراعاة لصقها كلها ببعضها.
تترك على النار حتى تسرد أو تصفى كل الماء الموجود بها وعند تحمير جنب تقلب على الجانب الأخر
..........................
لو تبقى جزء من اللحمة ممكن يتم عمله حوواشى  

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen